RSS feedhttps://tech.medarbejdere.au.dk/På Faculty of Technical Science's medarbejderportal finder du interne informationer om instituttet, heriblandt om nyheder og arrangementer.daFri, 29 Mar 2024 10:58:43 +0100Fri, 29 Mar 2024 10:58:43 +0100TYPO3 EXT:newsnews-76746Wed, 20 Mar 2024 10:34:06 +0100Nyt website gør dig skarp på reglerne for brug af GAI i eksamener på Techhttps://tech.medarbejdere.au.dk/nyheder-og-arrangementer/nyheder/vis/artikel/nyt-website-goer-dig-skarp-paa-reglerne-for-brug-af-gai-i-eksamener-paa-techPå Aarhus Universitet må de studerende nu bruge Copilot, ChatGPT og andre former for generativ AI (GAI) i bachelorprojekter, specialer og i afsluttende EVU-eksamener. På Techs ingeniøruddannelser har man udvidet listen over projekter, hvor GAI nu er tilladt. Det kan du som underviser læse mere om på Techs nyoprettede website om brug af GAI i eksamener.ChatGPT, Dall-E2, Copilot og andre former for generativ AI (GAI) er kommet for at blive. Også på Aarhus Universitet, hvor det i februar blev meldt ud, at de studerende fremover må bruge GAI til bachelorprojekter, specialer eller afsluttende EVU-eksamener.

På ingeniøruddannelserne er Tech imidlertid gået skridtet videre. Her må de studerende nemlig også bruge GAI i semesterprojekter, R&D-projekter, R&P-projekter og desuden i nogle af projektkurserne på bacheloruddannelserne. Der kan derudover være enkelte kurser, hvor brugen af GAI allerede er tilladt i kursusbeskrivelsen.

Studerende, der er tilmeldt et projekt, hvor de må bruge GAI, har fået tilsendt de nye regler på mail, ligesom informationerne kan findes på studieportalerne.

Er du underviser på Tech, og vil du være helt skarp på, hvornår og hvordan de studerende må bruge GAI i deres eksamener? Så gå ind på det nye website og læs mere >>

Når de studerende benytter sig af GAI i eksamen, skal de sørge for at deklarere det, ligesom fx GAI-genereret tekst skal angives som citat efter de gængse regler for kildeangivelse. Samtidig er det vigtigt, at de studerende reflekterer over deres brug af GAI.

På den nye hjemmeside kan du finde en række gode råd om GAI til dig, der er vejleder, ligesom du kan finde den deklaration, som de studerende skal vedlægge deres opgave ved brug af GAI.

]]>
Jannie True Hansen17109272461710927246
news-76615Tue, 12 Mar 2024 11:18:10 +0100Klimahandleplan 2024: ”Vi kommer til at mærke det i hverdagen, at vi skal sænke vores klimaaftryk”https://medarbejdere.au.dk/nyheder/nyhed/artikel/klimahandleplan-2024-vi-kommer-til-at-maerke-det-i-hverdagen-at-vi-skal-saenke-vores-klimaaftrykFærre flyrejser, fortsat energioptimering og bæredygtige indkøb. Med klimahandleplanen 2024 fortsætter AU indsatsen for at reducere universitetets klimaaftryk, og det kommer til at kræve noget af alle. Der er ikke flere lavthængende frugter, siger universitetsdirektøren.Jannie True Hansen17102386901710238690news-76571Fri, 08 Mar 2024 12:40:23 +0100Nye fundraisere skal understøtte den tværfaglige forskning på AU inden for START https://tech.medarbejdere.au.dk/nyheder-og-arrangementer/nyheder/vis/artikel/nye-fundraisere-skal-understoette-den-tvaerfaglige-forskning-paa-au-inden-for-startSTART – Centre for Sustainable Agrifood Systems – har fået to nye fundraisere om bord. De skal bistå de START-engagerede forskere på Aarhus Universitet i at søge fondsmidler til tværfaglige projekter. Christian Kvorning Lassen og Jacob Thyrsted Jensen, de to nye fundraisere i START, glæder sig til at understøtte START-engagerede forskeres ansøgninger særligt i relation til interdisciplinært samarbejde. 

”Vores job er at få de AU-baserede forskere engagerede i at søge fondsmidler til fælles START-projekter. Det første skridt bliver at finde ud af, hvor vi passer ind i START-initiativet, og hvordan vi bedst kan understøtte de AU baserede START-forskere i relation til fondsansøgninger på tværs af fagligheder,” siger Jacob Thyrsted Jensen. 

De to vil gå til arbejdet med et øget fokus på interdisciplinaritet, som ligger i tråd med nye tendenser inden for forskningsverden. 

Vil styrke det tværfaglige forskningssamarbejde 

Christian og Jacob kommer selv med forskellige faglige baggrunde. 

Christian er uddannet i Historie, Europa studier og Internationale studer fra Aarhus Universitet, og har tidligere arbejdet som projektleder på Tech med udrulningen af Techs nye fundraiserstrategi. Inden da arbejdede han som vicedirektør i en uafhængig EU-politisk tænketank i Prag.  

Jacob er uddannet biolog og har en ph.d. inden for sundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet. Jacob er derudover trænet i Innovation og Design Thinking, og har arbejdet i to Aarhus-baserede Tech-startups. 

Som en del af START-initiativet vil de styrke det tværfaglige samarbejde mellem forskere fra forskellige fakulteter på Aarhus Universitet: 

”Hvis man sidder på FOOD og gerne vil have en Arts eller BSS forsker med på sit projekt, kan man komme til os, og så hjælper vi med at finde de rigtige sparringspartnere og visa versa. Vi har været rundt på alle fakulteterne og mødt de lokale videnskabelige koordinatorerne og fundraisere, og har der et netværk til at hjælpe med at få sat nogle nye, tværfaglige projekter i gang.” 

Kontaktinformationer 

Er man interesseret i START eller i at sætte projekter i gang med andre START-forskere, er man mere end velkommen til at kontakte de to fundraisere, lyder det fra Jacob Thyrsted Jensen. 

Jacob Thyrsted Jensen
Fundraiser
M: thyrsted@food.au.dk
T:+4522210822

Christian Kvorning Lassen
Projektleder
M: chrkl@food.au.dk
T:+4522340510

]]>
Laura Mæhl Folke17098980231709898023