Kender du International Staff Office? Bliv klogere på deres arrangementer her – der er også nogle til dig, der taler dansk
På AU arbejder International Staff Office for at understøtte institutterne i rekrutteringen af internationale medarbejdere og for at hjælpe de udenlandske kollegaer med at falde til i et nyt land og en ny by. Her kan du blive klogere på afdelingen og dens mange arrangementer – og måske finde et, der passer til netop dig.

Der er højt til loftet i den smukke hvide bygning på Trøjborgvej, hvor International Staff Office holder til - og i mere end en forstand. Her er der nemlig plads til kulturelle forskelle, spørgsmål om stort og småt og til erkendelsen af, at det ikke altid er let at lande i mødet med en ny og anderledes kultur.
”Når udenlandske medarbejdere kommer til AU, så kommer de måske alene og kan ikke sproget. Her handler vores arbejde både om praktisk hjælp til f.eks. at få et cpr-nummer og om at få skabt netværk og fællesskab, der i sidste ende munder ud i noget trivsel,” fortæller Marianne Condelli, der er Events Coordinator and Mobility Consultant hos International Staff Office.
Sammen med resten af sine kolleger hos International Staff Office har hun været med til at udvikle et katalog af forskellige tilbud, der skal gøre livet lettere for de udenlandske kolleger på AU – hele vejen fra rekruttering over onboarding til den nye hverdag i Aarhus eller på en af AU’s andre lokationer.
”Hos International Staff Office har vi tilbud til dem, der lige er kommet hertil – f.eks. The AU Workplace in Focus og infomøder i samarbejde med kommunerne – men også til kolleger, der har været her lidt længere, og hvor vi f.eks. også indtænker medfølgende ægtefælle og børn,” siger Marianne Condelli.
Til en del af arrangementerne fra International Staff Office er danske kolleger også mere end velkomne. Det gælder f.eks. de arrangementer, der er målrettet hele familien såsom den årlige fastelavnsfest, julearrangementet eller Summer Potluck, men også dem, der handler om at styrke samarbejdet på tværs af nationaliteter. For en god arbejdspladskultur er et fælles ansvar.
”Misforståelser og konflikter med kolleger kan være nogle af de ting, der gør, at man ikke føler, at man hører til, og både kultur og sprog kan være store barrierer i forhold til samarbejdet mellem forskellige nationaliteter. Derfor har vi f.eks. udviklet tilbuddet Cross-Cultural Communication Workshop, hvor internationale og danske medarbejdere mødes og sammen får nogle aha-oplevelser om den danske arbejdspladskultur”, siger Anne Pletschette Langer, der er Senior Communications and Mobility Consultant hos International Staff Office. Hun fortsætter:
”Forskere flytter rundt, de rejser derhen, hvor forskningen bringer dem, men hvis ikke de og deres familier trives, så bliver de ikke. Derfor prøver vi også at skabe en form for tilknytning til universitetet og til kollegerne, så de i hvert fald ikke oplever, at de står alene. De skal gerne være glade for at være på AU og have lyst til at komme tilbage, hvis muligheden byder sig.”
Om International Staff Office
- Den primære målgruppe for International Staff Office er udenlandske forskere fra postdoc-niveau og opefter. Læs mere.
- Derudover findes der særlige tilbud til medfølgende ægtefæller og til gæsteforskere og ph.d.er. Læs mere.
- En anden målgruppe er ansættende ledere og administrative medarbejdere, der står for at rekruttere og onboarde internationale forskere. Læs mere.
- International Staff Office samarbejder med både kommunen og nogle af byens kulturinstitutioner og internationale samfund.
- Du kan finde de mange forskellige events fra International Staff Office lige her.