English
På denne side kan du se en oversigt over de nyheder, der kommunikeres fra ledelsen på Technical Sciences. Her vil du også løbende kunne finde information om strategi og særlige indsatser.
Tusind tak til de over 200 undervisere ved TECH som har svaret på vores spørgeskema om den gode undervisning. Der var rigtigt mange spændende svar, som viser et meget stort engagement i undervisningen og en rigtig stor bevidsthed om, hvad du som underviser gør og kan gøre for at fremme de studerendes læring.
Aarhus Universitet er økonomisk udfordret på grund af prisstigninger på gas- og elregningen i kølvandet på krigen i Ukraine. På Tech skal der findes betydelige energibesparelser, og der iværksættes derfor med øjeblikkelig virkning målrettede tiltag for at nedbringe fakultetets energiudgifter.
Opstart af dyrlægeuddannelsen i AU Viborg rykkes fra 2023 til 2024. Det sker blandt andet efter, at der endelig er kommet en afklaring på økonomien, som betyder, at det varige driftstilskud først udmøntes fra 2024.
Institut for Husdyrvidenskab skifter navn til Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab. Det sker for at matche de forandringer, den nye dyrlægeuddannelse bringer med sig.
Eskild Holm Nielsen benytter i sin sommerhilsen lejligheden til at gøre status på en tid, som er præget af forandringer, men også af nye, spændende muligheder for Tech.
I løbet af sensommeren bliver alle undervisere på Tech inviteret til at dele deres input og erfaringer om den gode undervisning. Det sker med ambitionen om at indsamle viden til at kunne beskrive et fælles grundlag for, hvad der kan og skal kendetegne god undervisning på Tech.
Årets sommer-komsammen for Tech løber af stablen d. 2. september mellem 13:30 og 19:00 i Aarhus. Klik for mere info.
Innovationsfonden har bevilliget 201 mio. kr. til en ny stor forskningsmission, AgriFoodTure.
Fakultetssamarbejdsudvalget har som opgave at sikre samarbejde mellem ledelse og medarbejdere omkring mål, strategi og den gode arbejdsplads. Udvalget holder løbende møder, og på det seneste møde d. 4. april konstituerede et nyt FSU sig med få udskiftninger.
AU Forskningsstøtteenheden holder fra maj til november syv webinarer for forskere, der vil høre mere om mulighederne i Horizon Europe (HEU) Global Challenges programmer (søjle II). Webinarerne henvender sig både til forskere, der ønsker at styrke chancerne for at stå i spidsen for en konkurrencedygtig ansøgning og til forskere, der på sigt gerne vil være partner i et samarbejdsprojekt. Første webinar er den 5. maj og har fokus på, hvordan man navigerer i de kommende arbejdsprogrammer. Tilmelding senest 3. maj.
Michelle Williams har fungeret som institutleder for Institut for Fødevarer siden 2011. Hun fortsætter med den rolle efter at være blevet tilbudt forlængelse i op til ni år endnu, og skønt de efterhånden 11 år på posten, oplever hun at rollen og instituttet bliver ved at kunne udfordre, skubbe og ikke mindst begejstre.
De danske universiteter får i fremtiden en afgørende rolle i at skabe løsninger for en mere bæredygtig udvikling inden for landbrugs- og fødevaresystemer. Det får de, fordi alle otte universiteter er gået sammen for at etablere et forskningscenter, der har som fælles mission at fremtidssikre landbrugs- og fødevaresystemerne. Centeret har navnet START, og sekretariatet har fået base på Faculty of Technical Sciences. Centeret indvies mandag d. 21. marts, hvor interesserede medarbejdere kan følge med via streaming.
Som I allerede er gjort bekendt med, er det blevet pålagt Tech at komme med sit indspil til AU´s udkast til institutionsplan som led i regeringens politiske aftale ”Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark".
Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, har netop afholdt det såkaldte Teknologisk Topmøde om fremtidens Danmark anno 2030. Det er, med akademiets ord, et wake up call til landets politikere, der står over for en anseelig udfordring med at udarbejde en masterplan for at redefinere forskningens verdenskort i en ny, teknologisk verdensorden.
En ny begyndelse tager form for Institut for Bioscience, efter opdelingen af Science & Technology betød, at det biovidenskabelige institut skulle deles i to dele med hvert sit fokusområde. Efter et længere forarbejde med bl.a. en ny strategi, er der nu identificeret en række styrkeområder, der skaber grobund for et nyt fokus. Som led i det arbejde er det besluttet at skifte navn til Institut for Ecoscience. Det sker fra 1. oktober 2021.
Side 1 af 3
LinkedIn:Følg Faculty of Technical Sciences
Twitter:Følg Faculty of Technical Sciences