Viborg Kommune klar med studieboliggaranti og transport til de kommende studerende

Viborg Kommune har netop præsenteret et oplæg, der skitserer de første rammer for det tilbud om boliger og transport, som skal stå klart til de kommende studerende på AU Viborg.

På Aarhus Universitet arbejder vi tæt sammen med Viborg Kommune om udviklingen af AU Viborg. Et vigtigt samarbejdsområde er at sikre bolig og transport til de studerende, der fra efteråret 2024 skal have deres daglige gang på AU Viborg. Viborg Kommune har netop præsenteret et oplæg, der skitserer rammerne, som de ser ud lige nu.

Se Viborg Kommunes oplæg om studieboliger og transport >>

Studieboliger til de nye studerende
Viborg Kommune har studieboliggaranti, hvilket vil sige, at alle unge, der begynder på en uddannelse, som ligger i Viborg Kommune, kan få tilbudt en bolig, der passer til deres behov. Udover de almene ungdomsboliger, som der lige nu er omkring 100 ledige af, kan de studerende vælge at leje en bolig hos private udlejere i byen eller i oplandet omkring AU Viborg.

Transport til og fra AU Viborg
Udover studieboliggarantien, har Viborg Kommune også arbejdet med en plan for transport, som betyder, at der i hverdagene vil være offentlig transport fra Viborg by til AU Viborg to gange om morgenen, to gange om eftermiddagen og en gang ved middagstid. Hvornår de enkelte afgange kommer til at ligge, afhænger blandt andet af de undervisningsplaner, der er ved at blive udviklet til de tre nye uddannelser. Udover den offentlige transport arbejder kommunen desuden videre med at se på mere fleksible løsninger som f.eks. delebiler eller elcykler.

Har du spørgsmål eller opmærksomhedspunkter til studieboliger og transport, er du velkommen til at tage fat i projektleder for AU Viborg Jesper Bredmose Simonsen på jesper.bredmose@au.dk eller tlf. 93509006.