Nyt fra uddannelserne: Studieordningerne er godkendt

Studieordningerne for de tre nye uddannelser er nu godkendt. Dermed begynder det store arbejde med at transformere studieordningerne til vedkommende undervisning.

I sidste uge blev studieordningerne til de tre nye uddannelser formelt godkendt af studienævnet på Tech Board of Studies of Technical Sciences. Det betyder, at fagmiljøerne nu kan sætte gang i arbejdet med at gå fra kursusbeskrivelser til konkrete undervisningsplaner og bl.a. tilrettelæggelse af praktiske øvelser og projektarbejde, der kommer til at udgøre en væsentlig del af undervisningen på AU Viborg.

Samtidig arbejder CED (AU's Centre for Educational Development) på højtryk for at færdigudvikle den kompetenceudvikling, der skal klæde underviserne på de nye uddannelser godt på til at undervise efter de særlige principper, der kommer til at kendetegne undervisningen på Plante- og fødevarevidenskab, Dyrevidenskab og Veterinærmedicin. Kodeordene her bliver sammenhæng og progression fra den studerendes perspektiv, projektelementer og mødet med praksis allerede fra første semester, samtænkning af støttefag og kernefag og ikke mindst en tæt kobling til forskningsmiljøet på AU Viborg.

De uddannelsesansvarlige og kursusansvarlige på de tre uddannelser spiller en afgørende rolle i det kommende arbejde, derudover bliver studerende fra det nuværende Agrobiologi inddraget for at kvalificere arbejdet.

Kompetenceudviklingen kommer til at køre hen over efteråret og det kommende forår.

Har du spørgsmål eller input til udviklingen af uddannelserne, er du velkommen til at tage fat i uddannelsesrådgiver Mathilde Andersen på tlf. 4266 2471 eller m.andersen@au.dk