På vej med klimahandleplanen: Stort solcelleanlæg åbner i Roskilde

Den 5. september åbnede et 1.708 kvadratmeter stort solcelleanlæg på AU Roskilde, hvor Institut for Miljøvidenskab, Institut for Ecoscience og DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi har til huse. Anlægget er et led i  AU’s Klimahandleplan 2024, og der er flere solceller på vej til andre af Techs lokationer.

Foto: Co2Pro ApS

349.008 kWh om året. Så stor er den forventede høst af grøn energi fra de 875 solpaneler, der netop er sat op ved? AU Roskilde. Solpanelerne er placeret på tagene af fem bygninger, der til daglig huser kolleger fra Institut for Miljøvidenskab, Institut for Ecoscience og DCE.

“Det er dejligt, at solcelleprojektet i Roskilde er kommet så langt, at det kan tages i brug. Universitetet har et ansvar for grøn omstilling, og vi vil gerne engagere os i at udvikle samfundet i en bæredygtig retning,” siger Techs dekan, Eskild Holm Nielsen.

Planerne om flere solceller på tagene af AU’s bygninger er skitseret i universitetets klimahandleplan 2024. På Tech er næste skridt solceller på AU Askov og på sigt AU Flakkebjerg og AU Viborg.

”Solcellerne i Roskilde er vigtige for vores klimastrategi, og de store, fritliggende bygninger er oplagte til solceller. Det har vi sværere ved at etablere i centrum af Aarhus,” siger Eskild Holm Nielsen.

Om AU’s klimahandleplan

Aarhus Universitet har som mål at blive CO2-neutral i 2040. Målet for 2025 er at reducere universitetets CO2-udledning med 35% sammenlignet med 2018, og målet for 2030 er at reducere universitetets CO2-udledning med 57% sammenlignet med 2018. Med denne ambitiøse målsætning lever universitetet op til Parisaftalen samt regeringens målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70% i 2030 sammenlignet med 1990.

Visninger