Stor interesse for de nye uddannelser til åbent hus

Hovedbygningen summede af liv, da omkring 400 nysgerrige unge mennesker og forældre var mødt op til åbent hus på AU Viborg lørdag den 2. marts.

Foto: Andrea Lif Benediksdóttir

Der var fuld gang i spørgelysten ved de mange stande, da der var åbent hus på AU Viborg i lørdags. Uddannelsesstandene såvel som standene med studievejledning, forskning og Viborg som studieby var alle godt besøgt, det fortæller Lene Josiasen, der er uddannelsesrådgiver ved AU Viborg:

”Flere gange i løbet af dagen var der også fyldt godt op i auditoriet, hvor de unge kunne høre oplæg om Dyrevidenskab, Plante- og fødevarevidenskab og Veterinærmedicin og møde en række alumner fra lignende uddannelser,” siger Lene Josiasen og fortsætter:

”Derudover havde vi en masse nysgerrige unge mennesker og deres forældre med på rundvisning hos køerne hos Danmarks Kvægforskningscenter og til workshop hos Plante- og fødevarevidenskab. Det var i det hele taget skønt at opleve deltagernes spørgelyst og begejstring, når man fangede en af dem i løbet af dagen.”

Omkring 30 medarbejdere og studerende har været med i planlægningen og afviklingen af åbent hus, og ifølge Lene Josiasen var netop det interne engagement en vigtig forudsætning for, at dagen blev så god, som den gjorde:

”Det har været fedt at opleve, hvordan både kolleger og studerende har været klar til at stille op på dagen for at gøre vores gæster klogere på de nye uddannelser. Stor tak til alle, der var med, jeg er sikker på, at vores indsats har overbevist i hvert fald nogle af de unge om, at de skal læse på AU Viborg.”

Åbent hus bliver i løbet af de kommende uger evalueret både internt og eksternt. Har du nogle idéer, tanker eller refleksioner, du gerne vil dele inden da, er du velkommen til at sende dem til Lene Josiasen på mail lene.josiasen@anivet.au.dk.

Pressen var også forbi på dagen, her kan du læse en af de omtaler, der kom ud af det.