Studievalg Danmark besøgte AU Viborg

I fredags var AU Viborg vært ved et besøg, hvor bl.a. Studievalg Danmarks studie- og karrierevejledere kunne få et grundigt indblik i udviklingen af campus og de tre nye uddannelser.

Foto: Lene Josiasen
Foto: Linda Søndergaard Sørensen

31 studie- og karrierevejledere fra Studievalg Danmark og 15 af AU's egne studievejledere lagde fredag vejen forbi AU Viborg for at høre om de tre nye uddannelser i Plante- og fødevarevidenskab, Veterinærmedicin og Dyrevidenskab.

Vejlederne, der kom fra hele landet, blev inspireret med både oplæg om jobmulighederne for dimittender, visionerne for campus og faglige oplæg om uddannelserne.

”Som studie- og karrierevejleder i Studievalg Danmark var det et meget spændende besøg på AU Viborg. Vi fik lov til at mærke det hyggelige miljø og det store engagement hos de ansatte,” fortæller Birgitte Haubjerg, der er studie- og karrierevejleder hos Studievalg Danmarks i center Midt- og Vestjylland. Hun fortsætter:

”Vi fik et grundigt indblik i indholdet af de tre uddannelser Dyrevidenskab, Veterinærmedicin og Plante- og fødevarevidenskab. Vi hørte om ligheder og forskelle, og især kan jeg i min vejledning bruge pointen om, at Dyrevidenskab handler om at holde raske dyr raske i modsætning til Veterinærmedicin, som handler om at gøre syge dyr raske.

Efter frokost bød programmet på en rundvisning på campus, hvor studie- og karrierevejlederne blev introduceret til både insektlab, kostald og forsøgsmarker, hvor også de studerende kommer til at bruge en del af deres tid.

”Besøget på Campus AU Viborg har generelt gjort det langt lettere for mig som vejleder at videreformidle indholdet i uddannelserne. At de, på trods af meget teori, også er praksisnære. Sidst, men ikke mindst, fik jeg et godt indtryk af, hvordan det føles at være på stedet, hvilket har stor betydning for mange studerende. Alt i alt en meget spændende og veltilrettelagt dag,” siger Birgitte Haubjerg.

Om Studievalg Danmark

Studievalg Danmark er en national vejledningsinstitution med 7 regionale vejledningscentre. Studievalg Danmark har ca. 85 ansatte, hvoraf langt størstedelen er studie- og karrierevejledere.