Nedenstående strategi er skabt ud af det strategiske servicetjek af myndighedsområdet, som Faculty of Technical Sciences (Tech) foretog i perioden august 2022-juni 2023. Strategien består af en ambition, der indikerer et fælles formål og retning og seks pejlemærker, der udpeger særligt vigtige dimensioner.
En handleplan for strategien er sat i værk i august 2023 og fortsætter ind i 2024.
Tech er den foretrukne rådgiver inden for klima og en bæredygtig, grøn omstilling for offentlige såvel som private aktører. Vores forskningsbaserede rådgivning understøtter demokratisk oplysning, nationalt såvel som internationalt, baseret på excellent, løsningsfokuseret forskning.
Tech skal være dén forskningsbaserede rådgiver og udvikler af det faglige samspil i forhold til ministerier og øvrige interessenter med henblik på at sikre samfundets behov for varetagelse af den grønne omstilling.
Techs myndighedsbetjening og dens rolle i en bæredygtig, videnbaseret grøn omstilling har høj anseelse og troværdighed i samfund og hos myndigheder og tilsvarende i resten af AU.
AU skal nationalt og internationalt være ledende i at levere kvalitetssikret og uafhængig myndighedsbetjening af høj faglig kvalitet. Myndighedsbetjening er meriterende for en universitetskarriere og økonomisk bæredygtig for AU.
Tech skal rekruttere og fastholde faglige medarbejdere med stærk forskningsbaggrund og lyst til rådgivning/myndighedsbetjening.
Forskning og myndighedsbetjening er koordineret, og der skal rekrutteres forskere, hvor myndighedsopgaver er en del af karriereplanlægningen.
Bedre rådgivning via styrket internationalt samarbejde om principper og kvalitetsledelse af forskningsbaseret myndighedsbetjening og udvikling af governance for tværeuropæisk opgaveløsning.
Tech ønsker at skabe øget understøttelse af myndighedsopgaver med digitale teknologier.
Tværfaglig forståelse og innovative løsninger sikres gennem en stærkt professionel data management og datatilgængelighed, men først og fremmest systemforståelse baseret på cutting-edge modellering.
Centerenheder som understøtter institutternes faglighed, konsistens, kvalitet og kommunikation ift. ydelsesaftalerne med ministerierne, og hvor der fra alle sider internt i Tech tænkes ‘vi’.
Kvalitetsledelsessystemet efterleves af alle.
Der er en løbende vidensudveksling af best practice mellem DCA og DCE.
Pejlemærket kan inddeles i to temaer: